Галерија од проблемите со кои се среќаваат високите луѓе (7 Фото)
Забава Занимливости Почетна

Галерија од проблемите со кои секојдневно се среќаваат високите луѓе (7 Фото)

Просечната висина на возрасните луѓе во светот е околу 167см за мажи и 152см за жени. И се чини дека целиот свет е изграден врз основа на тие бројки. Високите луѓе треба да се справат со проблеми и непријатности кои го прават нивниот живот малку комплициран. Погледнете: #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1

Генијални пронајдоци кои дефинитивно заслужуваат награда за иновативност (7 ФОТО)
Забава Занимливости Почетна

Генијални пронајдоци кои дефинитивно заслужуваат награда за иновативност (7 ФОТО)

Постојано се среќаваме со нови иновативни пронајдоци. Но дефинитивно, луѓето кои измисиле шанк со целодневен ладилник и пенкало на кое пишува уште колку мастило ви преостанало за пишување, треба да добијата награда за иновативност. Погледнете ја галеријата: #7 Огледано на кое може да се поставува различна светлина #6 Шанк во бар кој целодневно го лади […]

Како на филм, рибар пронашол порака во стаклено шише која била пишувана пред 50 години
Забава Занимливости Почетна

Како на филм, рибар пронашол порака во стаклено шише која била пишувана пред 50 години

Рибар Пол Елиот изјави дека го бара авторот на порака која ја пронајде во стаклено шише во близина на јужниот брег на Австралија. Како што кажува Пол, пораката е пишувана пред 50 години. Пол побара помош од сите медиуми и објасни дека тој и неговиот син Џија пронашле шише на западниот брег на полуостровот Аир […]

"Шварценегер од Чеченија" - е епитетот на 6 годишното дете кое направи 4445 склекови без пауза
Забава Занимливости Почетна

“Шварценегер од Чеченија” – е епитетот на 6 годишното дете кое направи 4445 склекови без пауза

Ибрахим Лијанов е 6 годишно дете од Русија кое е вистинско светско чудо. Се работи за дете кое е далеку физички поспремно од неговите врсници. Исто така, Ибрахим го доби и епитетот “Шварценегер од Чеченија”. Неговиот подвиг е за почит, за само два часа успеа да направи 4445 склекови. За овој подвиг, Ибрахим беше награден […]

Погледенте како да пресечите лубеница без да направите хаос во кујната
Забава Занимливости Почетна

Погледенте како да пресечете лубеница без да направите хаос во кујната

Овошјето е најдобар начин за разладување во овие пеколни температури. Една од работите за кои луѓето го одбегнуваат овожјето е тоа што тие треба да го пресечат и сервираат, а тука настанува вистински хаос. Но ова видео, дефинитвно ќе ви помогне како да ја пречете лубеницата без да направите вистински хаос во куната. 1. Сечењето […]

Сторија за козметиката: Како до готов производот, во какви услови се произведува и дали вреди?
Забава Занимливости Почетна

Мрачна тајна за козметиката: Како до готов производот, во какви услови се произведува и дали вреди?

На сите ни е познато дека козметиката е една од најпрофитабилните бизниси. Козметиката е застапена на секаде околу нас и е широко прифатена поготово од женската популација.  Но од друга страна пак, многу малку е познато кака шминките стасуваат до готов производ. Лекси Лебсак гласи за уредничка за убавина во Refinery 29. Лекси води свој […]

Моќта на природата прикажана низ фотографии (7 Фото)
Забава Занимливости Почетна

Моќта на природата прикажана низ фотографии (7 Фото)

Природата е толку често занемарена и уништена, па дури и лесно е да се изгуби вербата во човештвото. Често може да се видат слики како природата и пркоси на човековата суровост, а во најголем дел исто така ја победила. Погледнете ја моќта на природата прикажана низ фотографии: #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1

Позитив на денот: Погледенте како семејното куче го смирува малото и расплачено бебе
Забава Занимливости Почетна

Позитив на денот: Погледенте како семејното куче го смирува малото и расплачено бебе

Малиот Грахам има 9 месеци и често му се случува да плаче и да биде вознемирен. Неговата мајка, Кети, успеа да го најде вистинскиот лек за Грахам, и како решение го избира нивното семејно куче. Грахам и семејното куче имаат изградено такваа врска што ќе ве насмее со солзи. Момчето започнува да плаче а семејното […]