Занимливи факти за луѓето кои живеат и работат на Антарктик
Забава Почетна Факти

Занимливи факти за луѓето кои живеат и работат на Антарктик

Антарктикот може да се сретне и како „Бел Марс“ поради тешките услови. На Антартик може да се најдат само научни и истражувачки станици а главните жители се токму вработените во тие станици. Постојаните жители се околу 60тина луѓе кои секојдневно живеат и имаат работен период од 12 месеци па се прави нивна замена за други. […]

Топ 10 факти за социјалните мрежи кои треба да ги знаете
Забава Почетна Факти

Топ 10 факти за социјалните мрежи

Занимливи факти од социјалните мрежи кои секојдневно ги користите а сигурно не сте ги знаеле. Социлјаните мрежи се постанати секојдневие кај секого, и кај многу од корисниците тие имаат големо влијание над нив. Денес ви ги претставуваме фактите за социјланите мрежи кои се занимливи и треба да се знаат. 1 Просечен интернет корисник во просек […]

Топ 10 работи од рубриката дали знаеш дека
Забава Почетна Факти

“Дали знаеш дека?”: Топ 10 работи кои не сте ги знаеле

Рубриката “дали знаеш дека” според испитувањата во 80 проценти од веб порталите добива најмногу импресии и е најпосетуваниот дел. Па така ние одбравме топ 10 работи кои сигурно не сте ги знаеле. 1. Ако 33 милиони луѓе се држат за раце, тие заедно можат да  направат пат околу екваторот. 2. Земјата е единствената планета која […]

Факти за египетските пирамиди кои до ден денес се мистерија во светот која не може да се докаже
Забава Почетна Факти

10 занимливи факти за мистериозните пирамиди

Од совршеноста на нивната изградба до совпаѓањето со ѕвездите и целта во која биле изградени, пирамидите и денес претставуваат мистерија која никој не може да ја открие. Многу луѓе знаат за нив дека се големи, импресивни градби изградени одамна во Египет. Исто така познато е дека служеле како монументални гробници на фараоните. Но, постојат други […]

интересни факти за животните кои ретко кој ги знае, жирафи. мравки, лавови, птици, мечки, слонови
Забава Почетна Факти

Факти за животните и животинскиот свет кои до сега не сме ги знаеле

Животот на човекот е незамислив без животните. Има многу нешта што ги знаеме за животинскиот свет, но и голем дел  допрва треба да ги научиме за нив. Издвоивме неколку интересни факти за животните кои можеби не сте ги знаеле: 1.Односот на луѓе наспроти мравки во светот е 1:1.000.000 така што воопшто не е страшно што […]

Забава Почетна Факти

Интересни факти за Бермудскиот Триаголник кои не сте ги знаеле

1. Кристофер Колумбо прв зборуваше за аномалиите на Бермудскиот триаголник Во 1492, Кристофер Колумбо сакал да најде нов пат до Азија и да ја открие Америка. Колумбо бил првиот познат патник кој ја преминал Атлантската област, што сега го нарекуваме Бермудски триаголник. Неговиот дневник содржи опис на морето, целосно исполнето со алги, приказна за необичното […]

факти за република македонија кои секој мора да ги знае
Забава Почетна Факти

7 Факти за Македонија кои можеби не сте ги знаеле

Ова се шест работи кои можеби не сте ги знаеле за Македонија. 1. Се верува дека во црквите „Св. Богородица Пречиста“ во Кочани, „Св. Јован Богорски“ и „Св. Горгија Победоносец“ во Дебар се луваат делови од крстот на кој бил распнат Исус. 2. Македонскиот рудник “Алшар” на планината Кожув е единственото наоѓалиште на светот на […]