Снимка од уривањето на зградата во истанбул
Почетна Свет Случувања

Излезе снимка од уривањето на зградата во Истанбул каде официјално загинаа 6 лица, а по останатите се трага

Зграда во висина од 8 ката се урна во Истанбул про што загинаа 6 лица а по останатите сеуште се трага. Екипите за спасување до сега спасиле шест лица, а сеуште се трага по останатите кои се под урнатините.

Во зградата живееле околу 40 лица во 15 станови. Како што информираат турските медиуми на зградата имало дополнителни градби кои биле нелегални.

Според снимките зградата се срушила во 4 часот попладнето во населбата Картал.

Во Турција е прогласен ден на жалост по што, телевизиите ги прекинаа емисиите во живо од местото на несреќата.