Најголемиот и најдолгиот мост изграден во Кина, нова атракција за љубителите на адреналин
Забава Занимливости Почетна

Кина го изгради најдолгиот стаклен мост во светот кој е вистинска атракција за љубителите на адреналин

Нова атракција за љубителите на адреналин се отвори во Кина. Мостот, изработен од стакло, се протега над кањонот Гранд во еден од националните паркови, во провинцијата Хунаи. Ширина на уникатна конструкција изнесува 6 метри, должина – 430 метри, а висината на мостот изнесува над 300 метри. Застрашувачки на прв поглед но структурата е стабилна и целосно безбедна: 99-те стаклени панели се создадени од висококвалитетна стакло, кое поминало низ повеќе од сто тестирања за здржливост на промените на животната средина. Мостот има капацитет од 800 лица. Создавање на необичната градба е проценето на 3,4 милиони долари.

Вреди да се напомене дека на денот на официјалното отворање на атракција на мостот, имаше вистинска толпа. За само еден час биле купени сите билети, а некои туристи морале да се вратат другата ден.

Вреди да се напомене дека претходниот рекорд меѓу стаклените структури исто така припаѓа на кинеското творештво. “Мостот на хероите”, кој беше отворен минатата година во Кина,тој е на надморска височина од 180 метри и достигнува должина од 300 метри.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.