Место на нашиот портал каде што ќе се дружите и запознавате со македонските вљубеници во литературата. Во соработка со нивните групи, секој понеделник ќе се објавува победникот кој ќе освои најмногу гласови. Се пишува проезија и проза и се опфаќаат најразлични теми

Вљубеници во литературата
Литература Почетна

Сотир Минчев: Ацетонот ќе го отстрани трајниот маркер…

loading… loading… Денес ве запознаваме со авторот Сотир Минчев, кој е член во групата во која членуваат сите македонски вљубеници во литературата. Оваа недела, неговата креација е избрана како најдобра, ви ја претставуваме: Ацетонот ќе го отстрани трајниот маркер и рапавата турпија (еге) ќе ги отстрани острите рабови имињата можат да станат букви и буквите […]

Вљубеници во литературата
Литература Магазин Почетна

Марта Димитров: Иако навидум тивок, ние слушнавме еден шепот, тој шепот е заеднички

Денес ве запознаваме со авторката Марта Димитиров, кој е член во групата во која членуваат сите македонски вљубеници во литературата. Овој понеделник, нејзината креација е избрана како најдобра, ви ја претставуваме: “Јас љубовни песни не знам да пишувам и не е дека не ги чувам во душата, не, само не ми оди од рака пишувањето нит […]