црногорец го прободе двајца пријатели на брод во италија
Почетна Свет Случувања

Црногорецот кој ги искасапил тојцата морнари во Италија, е предаден на Бразилската полиција

Двајца црногорски морнари сo полесни и еден со сериозни повреди во инцидент што се случи во средата на контејнерскиот брод “MSC Марта” .

Tројца Црногорци, по расправијата, го нападнаа и го повредија својот сонародник Данило Аџиќ од Цетиње – морнар во “MSC Марта”. Во тој инцидент, А.Д. од Бар и Ѓ.С. од Котор – механичар и морнар на одборот, претрпеле мали телесни повреди, додека бродскиот готвач С. Ш. од Херцег Нови, е сериозно повреден. Неговите повреди биле толку сериозни што С.Ш. мораше итно да се евакуира од бродот.

.За повредените морнари, од најблиската земја – Француска Гвајана, пристигна хеликоптер со медицински тим кој ги превзеде ранетите и го транспортира до најблиската болница. Лекарите му го спасиле животот на најтешко повредениот, готвачот.

С.Ш. и Ѓ.С. биле соодветно третирани и задржани за понатамошен третман во болницата во Гвајана, Франција.

Остатокот од екипажот на бродот, успеа да го совладаат напаѓачот Аџиќ, кој тогаш беше изолиран и затворен. Тој ќе остане во притвор за “MSC Marti” во следните неколку дена, додека контејнерот од 72.000 тони што припаѓа на италијанско-швајцарската компанија “Медитеранско превозносно претпријатие” нема да пристигне во Сантос на 4 февруари, каде што Аџиќ ќе биде предаден на бразилската полиција, која треба да започне кривична истрага.

Црногорец закла 3ца другари на брод во италија