Адам и Лиза, ловците на богатство, го открија најголемото богатство во нивниот живот, кратко потоа го пријавија (Фото)
Забава Занимливости Почетна

Адам и Лиза, ловците на богатство, го открија најголемото богатство во нивниот живот, кратко потоа го пријавија (Фото)

Ловците на богатство, Адам и Лиза од Велика Британија, открија огромно богатство од сребрени монети кои се проценува дека датираат уште од 11 век. Целиот свој живот, Адам и Лиза го поминале во барање на вредни стари работи, па сега среќата им се насмевна.

Кога го откриле богатството, не им било верно дека то е реалност, го откопале целото, го спакувале и пријавиле во полиција. На крајот од денот, изброени се нешто повеќе од 2500 монети, кои датираат од времето на Харолд II и Вилијам I. Адам и Лиза, како што кажуваат тоа е професионална тајна и не го откриваат местото каде ги пронашле монетите, туку кажаа само дека користеле модерен детектор за метал.

Според проценката направена од експертите на локалниот музеј, сребрените парички на црниот пазар б можеле да достигнат цена од стотици илјади долари, па така ловците на богатството ќе бидат богато наградени.

Адам и Лиза, ловците на богатство, го открија најголемото богатство во нивниот живот, кратко потоа го пријавија (Фото)
Адам и Лиза, ловците на богатство, го открија најголемото богатство во нивниот живот, кратко потоа го пријавија (Фото)
Адам и Лиза, ловците на богатство, го открија најголемото богатство во нивниот живот, кратко потоа го пријавија (Фото)