Позната причината за денешниот пад на апликациите кои се во сопственост на Фејсбук
Почетна Технологија

Бизарен факт за Фејсбук, до 2070 година ќе има повеќе мртви отколку живи корисници

Според податоците на британски социолози тие објавија бизарен факт, Фејсбук до 2070 година ќе има повеќе мртви отколку живи корисници.

Според бројот на корисници на Фејсбук од 2018 година и демографските истражувања на ОН, експерти од Оксфорд заклучија дека до крајот на овој век ќе изумрат најмалку 1,4 милијарди корисници на оваа социјална мрежа.

Ако социјалната мрежа Фејсбук продолжи да расте со ова темпо како досега, бројот на мртви корисници до крајот на овој век ќе изнесува околу 4,9 милијарди, што е скоро двојно повеќе од постоечките корисници кој изнесува 2.4 милијарди.

Порастот на мртвите корисници отвара нов проблем и важни прашања за нивното виртуелно наследство