Човек глуми дека се дави, еден од дивите слоновите му пријде на помош и го спаси "давеникот"
Македонија Почетна Случувања

Човек глуми дека се дави, еден од дивите слоновите му пријде на помош и го спаси “давеникот”

Верувале или не, диво животно кое тежи повеќе од 2 тони, го ризикува својот живот и спасува човек кој глуми дека се дави во блиската река. 

Во близина на реката има големо друштво од диви слонови, човекот скокна во реката а на помош му пријде слон. Слонот влезе во реката и успеа да го спаси “давеникот”.

Човекот да се грижи за животните како што тие се пријателски настроени кон него, земјата ќе беше многу подобро место за живеење. За жал често може да видиме убиени слонови, носорози, отров за кучиња и останата работи кои ја намалуваат популацијата на животинскиот свет.