Чуден феномен: Сторија за селото во Босна во кое се вози само Мерцедес
Автомобилизам Почетна

Чуден феномен: Сторија за селото во Босна во кое се вози само Мерцедес

loading...
loading...

Ова е нешто невообичаено, во селото Војничи, Босна, се вози само мерцедес. Замислете на стотина домаќинства кои ги има во селото, има над 1000 зачувани и крајно негувани мерцедеси.

Ова не е можно да се види некаде во светот, сопствениците се опседнати со Мерцедес и ден денес ги чуваат како и кога биле нови. Не само што се чуваат автомобилите, тука и сите камиони се од марката Мерцедес.

На само неколку километри подолу, во друго село во Босна, постои уште еден огромен љубител на Мерцедес кој решил во чест на целото село кое вози иста марка да го направи првиот музеј на вакви автомобили.

Тука може да се најда навистина вредни автомобили, има и таквии во кои се возел Јосип Броз Тито но има и такви кои му биле дел од обезбедувањето на маршалот. 

loading...