Децата се жалеле на стомачни болки, родителите открија што добивале како оброк на училиште
Почетна Свет Случувања

Децата се жалеле на стомачни болки, родителите открија што добивале како оброк на училиште

Амбер Кристенсен е средношколец кој добивал одвратни оброци во училиште кое се наоѓало на Синиот остров, Илиноис.

Заедно со неговите другарчиња, биле принудена да јадат мистериозни оброци, расипани и стари јаболка, па дури и повремено наоѓале мртви бубачки во нивните сендвичи.

Оваа ужасна ситуација стана секојдневие во ова средно училиште. Една од ученичките, по ручекот завришила на клиника за стомачни болки откако јадела необичен стек. Таа не беше сама, неколку други ученици се жалеа на истите проблеми.

Мајката на Кристенсен потврди дека нејзината ќерка била болна затоа што јадела на училиште. Таа постојано повраќала и повеќето време го поминувала во тоалетот отколку надвор. 

Иако родителите и учениците се жалеле на лошата состоја, од страна на училиштето им било кажано дека нивната храна е во ред и подготвена во согласност со правилата за производство на храна. 

Кратко потоа, родителите и учениците ја презедоа работата во свои раце, и почнаа да објавуваат слики од оброците кои им се давале на децата.

Погледнете: