Егзотичното патување со крузер тргна во погрешен правец (Видео)
Забава Занимливости Почетна

Егзотичното патување со крузер тргна во погрешен правец (Видео)

Кога размислувате за големите крузери и патувате со нив, размислувате за огромен луксузен брод, тивко море, сонце и одмор. Во текот на денот, сигурно ќе потрошите многу време на палубата во близина на голем базен уживајќи во сонцето. Често овие бродови застануваат на тропските пристаништа, па патниците поминуваат малку време за да ја пробаат локалната кујна во некои од рестораните, со еден збор кажано, РАЈ.

Иако ова е совршена визија за патувањето со крузер, но реалноста може да изненади. Морнарите се многу внимателни на времето и се обидуваат да избегнат големи бури. Еден од капетаните изјави дека бурите што можат да се видат на видеото подолу ретко се случуваат и дека капетаните се многу загрижени за тоа како животот на патниците би можел да биде во опасност.

Сепак, овој брод беше погоден од огромна бура која носеше високи бранови и ветрови до 200 км / ч. Иако немаше шанса бродот да се преврти и потоне, тоа изгледна многу засташувачки. 

Погледнете: