Гигантот Мишелин со нова идеја: Гуми кои имаат долг животен век, не се рушуваат и не пукаат
Автомобилизам Почетна

Гигантот Мишелин со нова идеја: Пневматици кои имаат долг животен век, не се рушуваат и не пукаат

Доаѓа новитет во авомобилизмот, се поставуваат нови граници на безбедност и издржливост. Добро познатито Мишелин почнува со производство на долго очекуваните идеални гуми. 

Проценките се дека овие гуми целосно ќе ги заменат основните. Се работи за гуми какви што до сега сме немале, гуми кои имаат долг животен век, не можат да се рушат или пак да пукнат.

Точниот датум за почеток на производство се уште не е познат, но гумите ќе се произведуваат и ќе бидат достапни за сите сезони исто така се верува дека цената ќе биде малку повисока но исплатлива.