Со тек на време, рибарите формирале остров од школки (6 ФОТО)
Забава Занимливости Почетна

Главна туристичка атракција, рибарите од пред 1000 години успеале да создатат остров од школки (6 ФОТО)

Што мислите за овој чуден “остров” на Карибите, и зошто го добил епитетот необичен?

Иако технички тоа не е остров за сите, се наоѓа во Карипското Море источно од Анегада, вториот по големина од Девствени Острови. “Островот на школките” е планина од школки, кои биле фрлени на ова место од страна на рибарите секојдневно, неколку стотини години.

Локалните жители ова место редовно го користеле за храна, а луѓето по јадењето останатиот дел од школките го фрлале на исто место. Со тек на време, необичниот остров се формирал од милиони школки и сега е главна атракција за туристите.

Според научниците, некои од школките кои излегуваат надвор од водата се стари и повеќе од илјада години.

Погледнете:

Со тек на време, рибарите формирале остров од школки (6 ФОТО)
Со тек на време, рибарите формирале остров од школки (6 ФОТО)
Со тек на време, рибарите формирале остров од школки (6 ФОТО)
Со тек на време, рибарите формирале остров од школки (6 ФОТО)
Со тек на време, рибарите формирале остров од школки (6 ФОТО)
Со тек на време, рибарите формирале остров од школки (6 ФОТО)