Гробница од над 4.000 автомобили: Место каде природата и автомобилтие се соединиле
Автомобилизам Почетна

Гробница од над 4.000 автомобили: Место каде природата и автомобилтие се соединиле

Ова место се наоѓа во американската држава Џорџија. На вкупно 32 хектари шума се наоѓаат повеќе од 4.000 класични стари автомобили кои се соединиле со природата. 

Некои од нив се неподвижни повеќе од 30 години. Во сето тоа време, дрвата и природата си го наплатиле “данокот” па почнале да раздат во и околу автомобилите. Има примероци кај кои дрвата никнале низ и ги подгинале од земја.

Жално е што не се знае точната историја на автомобилите, но паркот станува туристичка дестинација за многу луѓе. Исто така познато е дека тука се снимени и многу филмови, па во некој филм може да забележите кадри од истиве автомобили.

Погледнете што значи во буквална смисла реченицата “гробишта од автомобили”

#10

Гробница од над 4.000 автомобили: Место каде природата и автомобилтие се соединиле

#9

Гробница од над 4.000 автомобили: Место каде природата и автомобилтие се соединиле

#8

Гробница од над 4.000 автомобили: Место каде природата и автомобилтие се соединиле

#7

Гробница од над 4.000 автомобили: Место каде природата и автомобилтие се соединиле

#6

Гробница од над 4.000 автомобили: Место каде природата и автомобилтие се соединиле

#5

Гробница од над 4.000 автомобили: Место каде природата и автомобилтие се соединиле

#4

Гробница од над 4.000 автомобили: Место каде природата и автомобилтие се соединиле

#3

Гробница од над 4.000 автомобили: Место каде природата и автомобилтие се соединиле

#2

Гробница од над 4.000 автомобили: Место каде природата и автомобилтие се соединиле

#1

Гробница од над 4.000 автомобили: Место каде природата и автомобилтие се соединиле