И животните знаат за чувства: Мајка делфин се простува со своето бебе
Почетна Свет Случувања

И животните знаат за чувства: Мајка делфин се простува од своето бебе

Научно е докажано дека делфините се многу друштвени и грижливи за членовите на нивното семејство. Смртта на било кој поединецотпретставува еден вид траума за нив. 

Видеото што го видел целиот свет го сними Мајкл Кекарти. Тој возел кану кога видел делфин и уште една помала единка која лебдела покрај него. Отпрвин мислел дека е некој вид на игра, но брзо сфатил дека е мајка која плаче над телото на нејзиното младенче.

Тој ја снимил целата сцена и напиша дека она што го видел е многу стресно. Сепак, за среќа, мајката не била сама. По неа се придружија и цело друштво на делфини.

Без оглед дали се работи за човек или животно, секоја загуба на најмилото е трауматична и болна.