Импресивно: Русин направил музеј од стари и добро познати амерички автомобили
Автомобилизам Почетна

Импресивно: Русин направил музеј од стари и добро познати амерички автомобили

Loading...

Музејот “Route66” се наоѓа во самиот центар на градот Санг Петербург. Влегувате и веднаш го чувствувате духот на Америка 

Картата изнесува 450 рубли. Музејот е голем хангар со десет автомобили и тематски дизајн на секој автомобил.

Враќањето на возилата во правобитна состојба изнесува неколку милиони рубли. Чудно е тоа што овие автомобили се наоѓаат токму во Русија па така се крева нивната цена. Во Америка ги има многу повеќе и послено може да се најдат на пордажба.

Сопственикот неговата приказна ја почнува така што има десет автомобили кои се во многу лоша состојба. Имало и моменти кога тој се двоумел дали да ги даде за старо железо или да ги претвори во нешто вредно. Најтешкиот дел во реставрацијата бил наоѓањето на оригинални делови. Следниот шок за сопственикот бил цената на тие делови. Со тек на време тој одлучил да ги реставрира и да ја поврати вложената сума така што ќе направи музеј.

Исто така автомобилите се користени и во неколку филмови кои се снимиле во Русија и околината. Целта на сопственикот била тоа што некои од посетителите имале можност да ги видат автомобилите само на филмовите снимени во Холивуд.

Погледенте:

Импресивно: Русин направил музеј од стари и добро познати амерички автомобили
Импресивно: Русин направил музеј од стари и добро познати амерички автомобили
Импресивно: Русин направил музеј од стари и добро познати амерички автомобили
Loading...
Импресивно: Русин направил музеј од стари и добро познати амерички автомобили
Импресивно: Русин направил музеј од стари и добро познати амерички автомобили
Импресивно: Русин направил музеј од стари и добро познати амерички автомобили
Импресивно: Русин направил музеј од стари и добро познати амерички автомобили
Loading...