Летаат шишиња и камења, нападнато возилото на албанскиот премиер Еди Рама
Почетна Регион Случувања

Летаат шишиња и камења, нападнато возилото на албанскиот премиер Еди Рама

Нападнато е возилото на албанскиот премиер Еди Рама, од стран на група луѓе кои се обидоа да го блокираат патот Елбасан – Либражд во источна Албанија. 

Кон возилото е фрлано со шишиња, камења и други тврди предмети, по кратко време интевенираа полициските екипи и уапсија 7 лица од протестантите.