Македонец во Австралија ја убил сопругата, ја скрил во паркот и ја покрил со лисја
Почетна Свет Случувања

Македонец во Австралија ја убил сопругата, ја скрил во паркот и ја покрил со лисја

loading...
loading...
Властите во Австралија ја докажаа вината и го осудија Македонецот Борче Ристевски за убиство на неговата сопруга  Борче се изјасни за виновен и сега се чека пресуда од Врховниод суд.
 
Мотивите за убиството се уште не се познати, првите претпиставки се дека Борче западнал во лоша финанскиса состојба а неговата сопруга Карен имала продавница за гардероба. Откако го извршил убиството Борче го зел ставил телото во автомобилот и го исклучил сигналот од мобилниот телефон, кратко потоа го фрлил во грмушки во близина на на еден парк каде се собирале Македонци и го покрил со лисја.
Македонец во Австралија ја убил сопругата, ја скрил во паркот и ја покрил со лисја

После неколку месеце потрага по телото полицијата конечно го пронашла. Во потрагата биле вклучени и уличните шахти во околните квартови.

loading...