Млад брачен пар изгради прекрасен и еколошки дом со помош на контејнери и соларни панели
Дом и дизајн Магазин Почетна

Млад брачен пар изгради прекрасен и еколошки дом со помош на контејнери и соларни панели

Ричард и Ејми живеат во Мелбурн, Австралија, и се сопственици на многу интересен мал дом. Двајцата очекуваа бебе па имаа потреба од дом. Нивната идеја беше да направат дом кој ќе биде ефикасен и еколошки.

Наместо да купат дом и да дадат илјадници долари за кои немаат можност да ги заработат, брачата двојка најде еколошки контејнери. Споените контејнери се снапдуваат со струја за која немаат трошоци благодарение на соларните панели. 

Ричард и Ејми за тамошните медиуми изјавија дека двајцата патуваат често на работа и не поминуваат доволно време дома и затоа не ја гледаат целта да подигнат заем за да купат дом од тврда градба.

Погледнете: