Сторија за козметиката: Како до готов производот, во какви услови се произведува и дали вреди?
Забава Занимливости Почетна

Мрачна тајна за козметиката: Како до готов производот, во какви услови се произведува и дали вреди?

На сите ни е познато дека козметиката е една од најпрофитабилните бизниси. Козметиката е застапена на секаде околу нас и е широко прифатена поготово од женската популација. 

Но од друга страна пак, многу малку е познато кака шминките стасуваат до готов производ. Лекси Лебсак гласи за уредничка за убавина во Refinery 29. Лекси води свој јутјуб канал и трага по оние работи кои не се откриени во врска со убавината и козметиката.

Лекси во овој серијал патува до рудниците во Индија и ја открива целата вистина, ни прикажува од што се состојат шминките, во какви услови се произведуват и колку сето то е платено.