На врв од дрво се надмудруваат тигар и мајмун. Што мислите кој победи?
Забава Занимливости Почетна

На врв од дрво се надмудруваат тигар и мајмун. Што мислите кој победи?

Посетителите на Сафари имаа можност да бидат сведоци на ретка глетка.

Додека мајмунот беше на врвот на едно дрво, тигарот одлучи да се сокрие и да се искачи до него,  кратко пота започна надмудрувањето помеѓу мајмунот и тигарот.

Тигарот дојде до врвот на дрвото, но мајмунот го чекаше. Иако тигарот е одличен искачувач, во случајов паметниот мајмун успеал да го надвладее, па тигарот на крајот паѓа од дрво.