Објавена снимката од дијалогот помеѓу Контролорите во Македонија и пилотот на авионот кој се урна вчера кај Солунска Глава
Македонија Почетна Случувања

Објавена снимката од дијалогот помеѓу Контролорите во Македонија и пилотот на авионот кој се урна вчера кај Солунска Глава

loading...
loading...

Се утврдуваат причините за падот на авиононот кој се урна вчера кај Солунска Глава. Увид вршат двајца обвинители и полициски екипи заедно со судската медицини.

Во авионската несреќат го загубија животот Ѓорѓи Бошнаков 49 години, неговата сопруга Калина Бошнакова 47 години и нивните малолетни ќерки Гергана и Билјана кои имале само 14 и 18 години. Бугарските медиуми ја пронашле и ја објавија аудио снимката од дијалогот помеѓу контролорите во Македонија со пилотот на авионот.

Имено, во авионската несреќа животот го загуби Георги Бошнаков, сопственик на компанија за рециклирање отпад, неговата сопруга и нивните две деца при што стапил во контакт со контролорите бидејќи почувствувал турбуленции додека управувал со авионот.

Дијалогот се довивал прво на англиски па потоа на македонски јазик, по што контролорите добиле пријава дека малиот авион налетал на силни турбуленции. Дијалогот е краток а после неколку секунди завршува и нема никакви повратни информации од пилотот.

Целиот разговор може да го погледнете тука, а делот кога разговараат Бошнаков и контролорите заочнува на 11 минути и 35 секунди.

loading...