Огромна горила им го попречува патот на група туристи, на крај се изненадија
Забава Занимливости Почетна

Огромна горила им го попречува патот на група туристи, на крај се изненадија

Гордон Бучанан, фотограф на животински свет, никогаш не очекувал да снима нешто ретко како ова. Имено, тој бил работно ангажиран во Конго за да сними документарец за БиБиСи.  Бучанан и неговата екипа биле спремни како и вообичаено, но нешто необично им го привлекло вниманието.

Голема горила излегува од грмушките покрај патот и ги набљудувала камионите кои минуваат. Бучанан претпостави дека е нешто што мора да го сними. 

Иако забележал дека животното е многу напнато, тој не можел да разбере зошто. Наскоро горилата излегува на средина од патот кога видела дека во близина нема ниту еден камион и сигнализира до остатокот од семејството да ја следи.

Тогаш екипажот сфатил дека горилата е толку вознемирена поради тоа што се обидувала да го заштити семејството. Горилата имала за цел да ги заштити своите мали и сите да поминат безбедно.

Погледнете: