Патниот правец Прилеп - Росоман во прекин, пожар беснее во блиската шума
Македонија Почетна Случувања

Патниот правец Прилеп – Росоман во прекин, пожар беснее во блиската шума

Според официјалните информации од АМСМ сообраќајот на патниот правец Прилеп – Росоман од 15:40 часот е во прекин во двата правци. Пожарот зафати големи шумски предели во близина на автопатот.

Од АМСМ апелираат избеднување на патниот правец Прилеп – Росоман. 

Причината за пожарот се уште не се познати, додека пак точната локација е над каменоломот Превој – Плетвар, во близината на селото Тројаци.