Паван Кумар од Индија го пресекол показалецот поради тоа што гласал за погрешна партија
Почетна Свет Случувања

Паван Кумар од Индија го пресекол показалецот поради тоа што гласал за погрешна партија

Паван Кумар од Индија си го отсече показалецот. Причината за сечењето на прстот е тоа што дознал дека на парламентарните избори гласал за погрешан паријата.

Видеото од Индиецот се прошири со голема брзина на интернет. Во видеото тој нагласува дека за време на гласањето бил збунет поради многуте политички симбол.

Сакав да гласам за слонот кој беше симбол, но по грешка гласал за партијата која имала симбол цвеќе.

Инаку слонот е симбол на левичарската партија која е опозиција. Партиските симболи имаат големо значење за изборите во Индија поради тоа што писменоста е на многу ниско ниво.