По повод доаѓањето на папата не останаа рамнодушни и од твитер заедницата
Забава Занимливости Почетна

По повод доаѓањето на папата не останаа рамнодушни и од твитер заедницата

Денеска во Скопје за прв пат пристигна поглаварот на Римокатоличката црква, папата Франциско. Неговото доаѓање беше проселедено од огромен број на луѓе, како во живо така и на малите екрани. 

Градот блокиран, улиците празни, парковите и зеленилото очистени а и дупките по улиците санирани. По повод доаѓањето на папата не останаа рамнодушни и од твитер заедницата.