Погледенте како да пресечите лубеница без да направите хаос во кујната
Забава Занимливости Почетна

Погледенте како да пресечете лубеница без да направите хаос во кујната

Овошјето е најдобар начин за разладување во овие пеколни температури. Една од работите за кои луѓето го одбегнуваат овожјето е тоа што тие треба да го пресечат и сервираат, а тука настанува вистински хаос.

Но ова видео, дефинитвно ќе ви помогне како да ја пречете лубеницата без да направите вистински хаос во куната.

1. Сечењето е хоризонтална, а не вертикална.
2. Земете една половина и пресечете ја на еднакви делови во иста насока.
3. Повторете го ова во спротивна насока за да добиете мали квадрати.

Наместо неуредни и големи парчиња, на овој начин ќе се добие мали стапчиња лубеница.