Приказна со среќен крај: Убава Кедар пронајдена 3200 километри подалеку од својот дом
Забава Занимливости Почетна

Приказна со среќен крај: Убава Кедар пронајдена 3200 километри подалеку од својот дом

Кедар имал само 4 месеци кога исчезнал во 2017 година. Питерсон верува дека некој ја украл од семејниот двор. Долго време после исчезнувањето, сопствениците немале ниту трага ниту глас од убавата Кедар. За среќа сопствениците завршиле добра работа бидејќи и наместиле чип со податоци поради нејзина безбедност.

Сопственичката Петерсон била вознемирена поради исчезнувањето на миленичето. Исто така преку волонтери и пријатели се пребарувал целито брег, па дури бил ангажиран и приватен детектив.

Приказната има среќен крај, Кедар е пронајдена во Колорадо, 3200 километри од Флорида и нејзиниот дом. Кедар била толку слаба што не можела да дојде до полицискиот автомобил. Кога полицаецот Маршал Рајан успеал да стигне до неа, таа повеќе не можела да се движи.

Полицаецот Рајан, ја однел кај блискиот ветеринар, а потоа дознал дека нејзиниот дом бил дури во Флорида. Тамара тврди дека била шокирана кога и кажале дека Кедар бил пронајден. 

Тамара не можела да поверува дека конечно нејзиното милениче е пронајдено. 

Погледнете: