Природата е прекрасна: Едно езерце, безрој бои (7 фото)
Магазин Патувања Почетна

Природата е уметник: Едно езерце, безрој бои (6 фото)

Таканареченото “Утринско езеро” се наоѓа во Националниот парк Јелоустоун, САД. Езерцето го доби своето име во чест на цветниот утрински сјај поради идентичната боја на сафир. 

Популарниот туристички ритуал – да се фрла ситни пари за среќа, се претвори во вистинска катастрофа за езерото. 

Температурата на водата се намали од 100 ° C до 75-50 ° C, што овозможи репродукција на сите видови бактерии. 

Туристите го фотографирале езерото во разновидни бои, погледнете:

#6

Природата е прекрасна: Едно езерце, безрој бои (7 фото)

#5

Природата е прекрасна: Едно езерце, безрој бои (7 фото)

#4

Природата е прекрасна: Едно езерце, безрој бои (7 фото)

#3

Природата е прекрасна: Едно езерце, безрој бои (7 фото)

#2

Природата е прекрасна: Едно езерце, безрој бои (7 фото)

#1

Природата е прекрасна: Едно езерце, безрој бои (7 фото)