Репортажа за една од најубавите плажи во Португалија, тука се стасува само преку 200 скали
Магазин Патувања Почетна

Репортажа за една од најубавите плажи во Португалија, тука се стасува само преку 200 скали

Јасно е дека Португалија покрај другото позната е и по долгите и едни од најубавите песочни плажи во светот. Покрај големиот избор, тешко е да се избере само една. На анонимна анкета за најубава плажа, победниок е плажата Praia do Camilo која се наоѓа во близина на Лагос. 

Познат јутјубер мотивиран од изборот реши да направи мала репортажа со помош на дрон.

Репортажа за една од најубавите плажи во Португалија, тука се стасува само преку 200 скали

Занимливо е тоа што до плажата се доаѓа преку 200 скали кои важат за едни од најсликаните во светот. Исто така се препорачува плажата да се посети во време на плима, бидејќи кога нема плима, водата ја проголтува речиси цела плажа.