Се протуваат од мртовецот со жива музика
Почетна Регион Случувања

Скандал во Србија: Го испратија мртовецот со жива музика, песни и ора

Снимка од Сомбор која го шокираше Балканот!  Со жива музика и ора околу сандакот, се простуваат од мртовецот.

Имено, снимката е направена во капелата во Сомбор и се гледаат луѓе како се веселат и играат на музика покрај мртовечкиот ковчег. Музичарите свират во живо, луѓето се веселат и играат, а една госпоѓа дури се качи и на сандакот на покојникот.

Од каде ваква идеа сеуште не е јасно, но се има случувано повеќе пати на поднебјето на Србија.

Погледнете