Сте Слушнале За Минимализам? Дечко И Девојка Направија Мала Куќичка Во Вредност Од 22.000 Долари
Дом и дизајн Магазин Почетна

Сте слушнале за минимализам? Дечко и девојка направија мала куќичка во вредност од 22.000 долари

Сте слушнале ли за минимализмот до сега. Минималисти се луѓе кои решаваат да живеат едноставен живот во кој имаат само она што им треба, а не она што го сакаат. (Се разбира, постојат неколку исклучоци, како што е телевизорот и сл.) Габриела и Ендру Морисон се пар минималисти. Она што тие го нагласуваат е тоа што самите ги дизајнираат и градат своите мали куќи. Нивната минијатурна куќа била изградена за 4 месеци и ги чинела вкупно 22.744 долари. Ова е мала цена за елеганцијата и удобноста на нивната куќа, која е долга 8,5 метри и широка 2,5 метри. Првото нешто што го гледате е дека куќата е пространа. Ова се должи на бројните прозорци на секој ѕид, високи тавани и стаклени врати. Внатре има тросед во дневната соба. Веднаш има канцеларија која е одделена од останатите објекти. Двојката дели маса, која се меша во табелата за оброк. Кујната е нормална големина, што е ретка. Тие имаат печка, мијалник, многу работно место и фрижидер со нормална големина. Делот за спиење се спушта по скалите – што е исто така редок за минијатурни куќи – кои во исто време се место за чевли и палта. Погледнете: