Дурбовник невреме
Почетна Регион Случувања

Стравична снимка: Ветерот во Дубровник носи луѓе пред себе

Деновиве се случува страшна временска непогода во Дубровник која се нарекува и “Бурата на векот”, миќниот ветер оддуввува се пред себе.

Силнитот и незапеметен ветер пред себе без проблем носеше дрва покриви, кисоци, јахти па и луѓе. Во бурата се повредени шест лица, од кои едно лице е со тешки телесни повреди.

Слична случка како оваа Дубровник не памети, ветрот го збриша и со многу голема сила човекот удри со главата во ѕид.