"Шварценегер од Чеченија" - е епитетот на 6 годишното дете кое направи 4445 склекови без пауза
Забава Занимливости Почетна

“Шварценегер од Чеченија” – е епитетот на 6 годишното дете кое направи 4445 склекови без пауза

Ибрахим Лијанов е 6 годишно дете од Русија кое е вистинско светско чудо. Се работи за дете кое е далеку физички поспремно од неговите врсници.

Исто така, Ибрахим го доби и епитетот “Шварценегер од Чеченија”. Неговиот подвиг е за почит, за само два часа успеа да направи 4445 склекови. 

За овој подвиг, Ибрахим беше награден со стан за себе и своето семејство, исто така е запишан и во руската книга на рекорди.

За храброста и спремност на Ибрахим се погрижил неговиот татко кој му е личен тренер.