Пингвини и фламинга доаѓаат во Зоолошката градина во Скопје
Забава Занимливости Почетна

ЗОО Скопје со изненадување: За брзо ни доаѓаат фламингата и пингвините

На посетителите на ЗОО Скопје им се најавува нова атракција. За кратко време ни доаѓаат фламингата и егзотичните птици, пингвини. Според објавата на ЗОО Скопје, познато е како ќе изгледаат и нивните живеалишта. До октомври треба да пристигнат фламингата, додека пак до пролет ќе им се придружат и пингвините.

Поради топењето на мразот, угина цела колонија на пингвини која брои до 25.000 парови
Почетна Свет Случувања

Поради топењето на мразот, угина цела колонија на пингвини која брои до 25.000 парови

Илјадници бебиња царски пингвини се удавиле во морето кога тешките временски услови го уништиле глечерот каде што живееле. БИ-БИ-СИ потсетува дека оваа катастрофа почна уште од 2016 година и се уште продолжува да трае. Научниците објаснуваат дека колонија пингвини живееле на тенок мраз, кој е поврзан на глечер, и дека постарите пингвините не се обиделе […]