"Светското наследство на Унеско", оаза на средина од пустина, како на филм
Магазин Патувања Почетна

“Светското наследство на Унеско”, оаза на средина од пустина, како на филм

Некаде околу 6 километри од градот Данхуанг, во западна Кина се наоѓа неверојатната оаза во пустината Гоби. Ова езеро во облик на полумесечина е најважното обележје во регионот, каде што се наоѓа и еден од најголемите будистички храмови во светот. Ова езеро е наречено и “Светско наследство на УНЕСКО”, но во 1970 тите години, водата […]