Пингвини и фламинга доаѓаат во Зоолошката градина во Скопје
Забава Занимливости Почетна

ЗОО Скопје со изненадување: За брзо ни доаѓаат фламингата и пингвините

На посетителите на ЗОО Скопје им се најавува нова атракција. За кратко време ни доаѓаат фламингата и егзотичните птици, пингвини. Според објавата на ЗОО Скопје, познато е како ќе изгледаат и нивните живеалишта. До октомври треба да пристигнат фламингата, додека пак до пролет ќе им се придружат и пингвините.