(Видео) Голема ајкула забележана во близина на брегот во Хрватска
Забава Занимливости Почетна

(Видео) Голема ајкула забележана во близина на брегот во Хрватска

Популацијата на ајкули во Јадранско море е видно зголемена. Само последните три дена, два пати била забележана ајкула, јавуваат хрватските медиуми.

Не се знае дали се работи за истита ајкула, првата е забележана пред три дена во Гребаштици, населба во близина на Шибеник и тоа била во непосредна билизина до брегот, додека пак втората е забалежана вчера во Макарска исто така во близина на брегот.

Од втората ајкула се појави и снимка која е направена од страна а Мајкл Браун и ја објавил на Фејсбук страницата CEO2go..

Хрватските медиуми ги прашале и мештаните кои живеат во близина на плажата кај Шибеник каде се појавила ајкулата но велат дека не паметат оти нешто слично се случило во тие краишта..