(Видео) Мајмун од кинеска зоолошка градина го насмеа светот, на инстересен начин се обиде да избега на слобода
Забава Занимливости Почетна

(Видео) Мајмун од кинеска зоолошка градина го насмеа светот, на инстересен начин се обиде да избега на слобода

Видео од мајмун како го крши стаклениот кафез со помош на камен го обиколи светот.

Се работи за мајмун од зоолошката градина во централната кинеска провинција Хенан. 

Како што наведуваат вработените во зоолошката, кафезот бил изработен целосно од стакло. Најверојатно мајмунот добил идеја и со камен го пробил излогот.

Кратко по инцидентот, персоналот од зоолошката ги собрал сите украсни камења од кафезот.