(Видео) Во Сараево уништена бомба тешка 500 килограми, погледнете како изгледа
Забава Занимливости Почетна

(Видео) Во Сараево уништена бомба тешка 500 килограми, погледнете како изгледа

Припадниците на Федералната управа за цивилна заштита на полигонот за уништување неексплодирани убојни средства, на планината Бјелашница, уништија четири бомби кои биле користени од авион. 

Бомбите се пронајдени летово во градилиште од трговски центар кој се гради во близина на центарот на Сараево.

Видеото е снимено од дрон, додека пак бомбите се уништени една по една.

Погледнете како изгледа експлозија предизвикана од авио бомба тешка околу 500 килограми.