Совршен дизајн за вашата вила. архитектура, местоположба, дизајн за вашиот дом
Дом и дизајн Магазин Почетна

Викенд куќа од соништата: Местоположба, дизајн, функционалност, сон за многу луѓе

78 квадратни метри се доволни за овие станбени простории да им понудат на своите жители се што им треба. Се наоѓа во Вират, Финска, на голема височина, собирајќи погледи на тенки околни дрвца низ секој стаклен ѕид.

Ова создава секвенца на простории прекрасно ориентирани кон врамени ставови, што го прави да изгледа како драматична игра на темно и бело, светло и сенка. “Avanto Architects” работеше на овој успешен проект две години, а сопствениците беа повеќе од задоволни од нивната креација.

Со рамен покрив, алудирајќи кон една од главните карактеристики на модерната архитектура, темната куќа е целосно скриена од поглед кога се гледа од блиското езеро Васквиси.

Одржливите карактеристики обезбедуваат еко-поглед на целата структура – електричната енергија е обезбедена од сончева светлина, зеленчук и градинарски градини ги храни жителите, целата структура е изолирана и природа ја опкружува куќата – единствениот недостаток е недостатокот на проточна вода, изложување на сопствениците сакаат да живеат аскетски начин на живот далеку од стресниот градски живот.

Дали ја погледнавте стаклената вила покрај езерото Лугано? Може да ја најдете тука.

Погледнете ја галеријата на оваа прекрасна вила:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.