Во Кина заврши изградбата на "градот на свињите" кој ќе биде живеалиште на околу 1 милион свињи
Забава Занимливости Почетна

Во Кина заврши изградбата на “градот на свињите” кој ќе биде живеалиште на околу 1 милион свињи

Кинезите се добро познати по нивната кујна но и по љубовта кон свинското месо. Во Кина завшри со градба таканаречениот “град на свињите”.

Градбата заврши крајот на 2018 година, а во него сите згради кои се градат се фарми за свињи..Градот на свињите зафаќа површина од 11 хектари, а највисоката фарма брои дури 13 ката.

Планирано е во градот да живеат околу 30.000 возрасни свињи, заедно со своите 800.000 мали прасенца.

Во градот се планира изградба на уште неколку згради. Зградите се целосно опремени со лифтови, соби, греење и соодветно ладење.

Во Кина заврши изградбата на "градот на свињите" кој ќе биде живеалиште на околу 1 милион свињи
Во Кина заврши изградбата на "градот на свињите" кој ќе биде живеалиште на околу 1 милион свињи