Во Травник, Босна направена најголемата порција на ќебапи во која се искористиле 60 килограми месо
Моја кујна Почетна

Во Травник, Босна направена најголемата порција на ќебапи во која се искористиле 60 килограми месо

loading...
loading...

По повод Денот на општината Травник,  подготвена е најголемата порција на ќебапи која некогаш е виден во Босна и Херцеговина. Во порцијата имало неверојатни 2.160 ќебапи и биле употребени 60 килограми месо. Оваа порција била планирана за повеќе од 250 присутни на прославата.

Во Травник, Босна направена најголемата порција на ќебапи во која се искористиле 60 килограми месо

– Се здруживме и собравме многу информации бидејќи имаме комплицирана процедура за брендирање на храна во нашата земја и бидејќи мораме да ги брендираме нашите автентични производи во географските области. Планираме да ги брендираме Травник, Сараево, Бања Лука и морам да кажам дека е тажно што ова досега не било направено, особено затоа што е поврзано со здруженија и приватни ентитети без конкретна поддршка. Сепак, се надеваме и на тоа – изјави претседателот на Здружението на готвачи во Босна и Херцеговина, Нермин Хоџиќ

loading...