Зоолошката гради не престанува да изненадува: Следниот месец пристигнуваат нови животи
Македонија Почетна Случувања

Зоолошката градина не престанува да изненадува: Следниот месец пристигнуваат нови животи

loading...
loading...

“Наскоро, нови жители во Скопје Зоо. За првпат преслатки белоносести коати” – гласи статусот на официјалниот профил на Зоо Скопје

Зоолошката градина не престанува да изненадува, се претпоставува дека двете единики ќе пистигнат во Мај и се очекува да бидат вистинска атракција за посетителите. Исто така се најувава и пристугнување на зебри, но за нив точниот датум не е познат.

Инаку Белоносестите коати го добиле името белоносести поради тоа што на нивните носеви преовладува бела боја. Тие се мали животни и припаѓаат на семејството ракуни. Растат до 4-5 килограми а во најголем број ги има во Средба Америка.

loading...